Geslaagd kamp en ondanks de vermoeidheid toch nog prijzen tijdens de vrije federatiepartij Aanbevolen

Een kamp, slecht slapen en toch nog Kaatsfanners in de prijzen. De ingrediënten van een prachtige afsluiting van het seizoen.

Afgelopen vrijdag om 15.30 uur vertrokken er 2 bussen in Fryslân met als eindbestemming Balk. KV de Cannegieter in Balk was dit jaar de gastheer voor ons jaarlijkse kamp. Vanuit Stiens reed er een bus met opstapplaatsen in Dronrijp, Winsum, Witmarsum en Makkum. Terwijl er op dat zelfde moment vanuit Jirnsum ook een bus vertrok met opstapplaatsen in Mantgum, Wommels, Easterein, Goënga en Hommerts. Rond 17.00 uur waren alle deelnemers op de plaats van bestemming. Inmiddels hadden vele ouders, broers of zussen de tenten voor de jeugd al gereed gezet en hoefden de luchtbedden alleen nog maar opgepompt te worden en konden de slaapzakken vast klaargelegd worden. Na een potje volleybal of korfbal of een balletje slaan zijn we met de gehele groep aan de barbecue begonnen. Horeca slagerij de Vries had wederom voor fantastisch eten gezorgd en er werd heerlijk genoten van de hamburgers, worstjes en saté. 

Na het eten was er tijd voor recreatie. Levend ganzenbord werd er gespeeld. 11 groepen en de eerste 2 groepen waren nog maar net weg of er kwam een enorme plensbui. Gelukkig waren de mensen in Balk heel gastvrij en mocht de jeugd even binnen schuilen. Nadat alle teams weer binnen waren werd er volop genoten van de frisdrank en chips en is er nog een dropping gedaan. Voor de meeste jeugd een onbekend terrein waar zo nu en dan ook nog wel geschrokken werd van een man in een vreemd wit pak. Ook onze stageloper van Stiens Johan Boonstra is het gehele kamp mee geweest en die heeft de jeugd ook nog een aantal keren aan het schrikken gemaakt.

Na de dropping nog met elkaar liedjes gezongen, filmpjes bekeken en lekkere broodjes knak gegeten. Rond 0.00 uur is de versterkte muziek uit gegaan zoals met de omwonenden was gecommuniceerd. De eerste meiden zijn toen ook lekker gaan slapen maar er waren ook een aantal bij die de slaap moeilijk konden vinden.

Zaterdagmorgen werden de meiden gewekt met een nummer van Jochum Meijer "wakker worden" hoe toepasselijk kun je het hebben. Om 9.00 uur stond Sup club Franeker op ons te wachten aan de Luts in Balk waar we met zijn allen zijn gaan suppen. We hebben allemaal het centrum van Balk even kunnen zien vanaf het water en helaas zijn er ook een aantal geweest die ervaren hebben hoe diep de Luts eigenlijk is. Tussen de middag nog even een broodje kunnen eten waarna vervolgens het grootste gedeelte van jeugd weer in de bus is gestapt naar Reduzum waar de vrije federatiepartij werd verkaatst. 

WE hebben nog een kleine sfeerimpressie van het kamp op ons Youtube kanaal gezet. Kijk hier voor het resultaat. https://youtu.be/XjXqqbx5WMI 

Ondanks de vermoeidheid zijn hier ook nog de nodige prijzen gewonnen. Wij kunnen terug kijken op een zeer geslaagd kamp, seizoen en een fantastische samenwerking met de kaatsvereniging van Reduzum.

Met elkaar kunnen we heel veel voor elkaar krijgen. We zijn dan ook blij met de steun van onze vele vrijwilligers die ons tijdens het kam maar ook tijdens het seizoen hebben geholpen.

Hieronder de prijswinnaars van afgelopen weekend.

 

Welpenmeisjes

2e prijs: Rosalie ten Brink en Gabriella de Jong

1e prijs herkansing Ise Hoeksema

2e prijs herkansing: Anouk Groen en Lisa ten Brink

Pupillenmeisjes

2e prijs: Marrit Hoekstra

1e prijs herkansing: Marrit de Witte

Schoolmeisjes

1e prijs Ilja Wijtsma en Fianne Dijkstra

1e prijs herkansing: Hendrika Stegenga, Rens Bos en Jildau Twijnstra

2e prijs herkansing: Maren de Vries, Amber Goedbloed en Brecht Stegenga

Meisjes

2e prijs: Ynez Bosch

Anouk Groen won bij de competitie in haar dorp de 1e prijs en haar 1ste krans dit jaar.